Finspång badhus

Eftersom att jag är bäst på att argumetera ;) haha i alla fall skrivargumentera och argumentera för dom jag känner, så  ska jag skrivargumenter om något so Rasmus och Kim just prexis nyss satt och snackade om ;) Jag ska strax dra till stan så fortsätter senare ;) Men jag sk skriva om det men nu ska jag dra ;)

Tjingelling, odruller!

Be yourself

Detta var egentligen en svenska uppgift. Argumenterande tal. Men jag har bara srivit den än så länge och blev ganska nöjd :)) så vill gärna se vad ni tycker :) Det blidde typ som en krönika men aja ;)I alla tider har det varit modernt att följa strömmen och vara som alla andra. Frågan är när detta inte längre är populärt. Hur länge ska vi vanliga Svenssons skämmas för att visa vår riktiga identitet och vårt rätta jag? Hur länge ska vi gömma oss och smälta in i mängden? Det finns många frågor men svaren har bara varje enskild person själv. Det är också bara du själv som kan visa ditt rätta jag. Jag frågar mig själv, varför vi är rädda att ha vår egen stil, ha vår egen uppfattning - åsikt i fråga. Enligt mig borde det inte vara så svårt att gå sin egen väg och bara strunta i vad alla andra tycker.

Jag tänker speciellt på "emosar" som vi nu har haft i vårt samhälle sedan några år tillbaka. De har tagit mycket stryk. De har en egen identitet, en egen stil. Varför ska de bli trackade för det? Från vissa personer får jag höra att de gillar att synas eller att de inte mår bra. Då undrar jag: Fjortisar, vill inte de synas? Vad har vi "vanliga" människor egentligen för rätt att tracka ned andra människor som inte är som oss själva? "Emosar" borde rent ut sagt ha cred istället för skit för att de verkligen vågar gå sin egen väg och strunta i vad andra tycker.

Enligt mitt tycke så ska man få se ut exakt hur man vill, utan att någon ska gå och tracka ner en. Jag ska kunna ha på mig vad som helst utan att få stirrade blickar och elaka ord riktade emot mig. Jag ska till och med kunna gå naken utan att någon annan ens har tanken på att kommentera det. Tyvärr är nog denna verklighet långt ifrån oss idag. Vi svenskar har alltid haft en uppfattning om att vi i stort sett ska se likadana ut.

Den mest utstickande butiken här i Sverige är New Yorker, förutom alla dessa second hand butiker.  Om vi tittar på andra länder, som Amerika eller kanske Paris eller London. Vårt utbud av shopping är inte ens jämförbart med dessa länder. Frågan är då varför vi svenskar inte alls har tillgång till så udda och ovanliga kläder som de i andra länder har. Just att det mest finns någorlunda likadana kläder här i Svedala är nog den största orsaken till att många ungdomar idag bär - många gånger likadana kläder.

När jag går och shoppar försöker jag hitta någonting som är snyggt men ändå ovanligt, men det är inte alltid så lätt. Att i Amerika skapa sin identitet är lättare än här i Sverige är nog alla överens om. Men sedan gäller det att inte falla för frestelsen size zero. Det är nog så att det finns för och nackdelar med alla länder, och det är ju så det ska va´!


Ha en trevlig helg :)) !Jag har samlat på mig prov...

Usch! Har typ massa prov att göra :(( Bara för att jag är så seg och aldrig kommer igång med saker :(

Prov som jag missat :O
In design prov
Typografi
Mediekunskaps prov del 1
Mediekunskapsprov del 2

Prov som ska göras:
Matteprov geometri
Naturkunskap
Digital bild

Ojsing, fifan jag har massa många prov jag  ska göra som jag inte ens beginat med allså :o wouupps druller!


Vems outfit?


Vet du med största säkerhet dina största idolers alla outfits?
Då kanske det är dags att testa dina kunskaper på prov, och se om du behöver uppgraderas eller ej!Utmaning: Här är kändisarnas huvuden avklippta! Checka om du kan koppla ihop rätt namn med rätt outfit!

Outfiten längst till vänster är märkt med nummer 1, outfiten i mitten är märkt med nummer 2, ouftiten längst till höger är märkt med nummer 3. Allså, om du tror att tjejen längst till vänster är Britney spears, skriver du 1. Britney spears.


1. längst till vänster-namnet på kändisen
2. mitten-namnet på kändisen
3. längst till höger-namnet på kändisen

Ost & Skinkpaj (Quiche Lorraine)

En Ost och skinkpaj (Quick Lorrane paj)
som jag och Rasmus lagade till för ett bra tag sedan. Men nu får ni receptet till även detta! :))Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g margarin
3 msk kallt vatten


Fyllning:
300-400 g rökt skinka
200 g ost
4 ägg
2 dl grädde


Blanda samman vetemjöl och margarin. Häll i vattnet.
Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en låg pajform.
Ställ den kallt och gör iordning fyllningen

Strimla skinkan och riv osten. Varva skinka med ost i
pajformen. Vispa samman ägg och grädde och
häll det över.

Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter.
Rastegar feat. NordmanLyssna på denna låt, verkligen asbra!

Pizzapannkaka


Gör såhär:

Vispa samman ägg, hälften av
mjölken och allt vetemjöl. Vispa
till en jämn smet. Tillstt resten
av mjölken, salt och vetemjöl.

Häll smeten i formen. Baka i
15-20 minuter.

Ta ut och lägg på korvar, tomater
och rivn ost. Och dekorera med
mozzarela och oliver. Baka i 5-10
minuter tills osten smält.Minikosing för sommarjobb

Nu ska man försöka få sommarjobb också, hmm, jag hatar verkligen att skriva ansökningar och får en sån jävla ångest om jag inte får jobbet. Kort fattat jag hatar verkligen att söka jobb. Det ända positiva med att ha ett jobb över sommaren är att man tjänar cash, så jag kanske kan köpa alla dessa prylar jag verkligen vill ha! ;)

Men de jobben jag söker är för 1 och årskurs 2 på gymnasiet och den lönen för de arbetena ligger på 50 spänn i timmen, med 4-6 timmar per dag, 3 veckor. Så det kanske blir 4,5 i slutändan.

Fatta då att jag blir irriterad på Rasmus , som får typ 80-100 spnn i timmen. Visserligen är han äldre n mej men det stör mej. Han ska nämligen åka till Thailand om han får jobbet, och vem kan inte hänga med? Jo ja, för jag har inte tillräckligt mycket pengar. Det är inte lite surt, man vill väll haka sin pöjjke till ett sånt vackert land som Thailand?

Jag har dock lärt mig att livet inte alltid är rättvist :( tyvärr!!

Internationella kvinnodagen, utan sexuell betydelse

Bara för att det är nationella kvinnodagen idag är det mammsens namnsdag(!)
Så grattus grattus till bästaste mammsen
och massa kramar till henne :)) <3I want this :+

Vill ha :@ Varför finns det så mkt skit man vill ha egentligen, gör en god hjärning och kom till mamma nu ;)


Fredag den 13:e del 7 Recension

Detta är lite sent då, med tanke på att jag såg denna film på bio för ett bra tag sedan. Men som jag säger, bättre sent än aldrig :))


Filmrecension

Titel: Fredag den 13:e del 7

Regissör: Johan Carl Buechler

Genre: Skräck

Skådespelare: Susan Blu,  John Otrin, Lar Park Lincoln, Kane Hodder, Kevin Blair, Terry Kiser

Längd: 84 minuter

Första filmen av fredag den 13:e kom redan 1980. Nu har den gjorts i nio uppföljare.

  

  

  

I förra delen kedjades Jason fast på botten av Camp Crystal Lake. Allt har fungerat bra och inget mord har inträffat när inte Jason funnits där. Men, och det finns alltid men i skräckfilmer... i den här delen lyckas Jason ta sig loss från kedjorna med hjälp av Tinas övernaturliga krafter, och spänningen börjar även i denna film.

Filmen börjar med att några ungdomar flyttar in på det gamla lägret. Tina Shepard är en av ungdomarna. Hon återvänder till platsen där hennes far dog flera år tidigare, därför att hon känner sig skyldig till det som hände. Tina har övernaturliga krafter och kan se in i framtiden och få föremål att sväva. Hennes krafter gjorde även så att hennes pappa drunknade i sjön. Hennes krafter får även Jason Vortheen att resa sig från sin grav.

Filmen är absolut värdig att se, dock förstår man ibland inte riktigt alltid vad som händer i filmen. Samtidigt finns spänningen där ändå, man blir rädd nästan varje gång och jag ska avslöja att inte bara töntiga fjortiskillar som var på bion blev rädda utan nästan alla skrek i början av filmen... Om jag säger att filmen inte var läskig skulle jag ljuga för det var den verkligen, med andra ord, faktiskt en av de bästa och läskigaste skräckfilmer jag sett. Det dumma var ändå att tillslut blev den inte läskig längre eftersom det bara hände samma saker, då var det mer ljudet som var till nytta. jag ska inte avslöja vad jag menar med att det hände samma saker hela tiden, för då förstör jag hela filmens innerbörd. När ljudet "bombade" till i filmen blev man rädd automatiskt, och när Jasons ansikte plötsligt dök upp blev man också väldigt rädd. Jag tror inte att filmen skulle vara någonting utan ljud. Regissörer inom genren skräck använder ofta mycket ljudeffekter för att få filmen läskigare.

Måste även kommentera att jag förvänta mig mer av filmen, även om jag tyckte att den var väldigt bra. Jag kan inte jämföra den här uppföljaren med andra uppföljare av fredagen den 13:e eftersom att jag inte har sett de andra utan bara just den här av alla nio. Filmen bygger på ett helt vanligt manus där skådespelarna agerar levande och scenerna är utmärkta, inne som ute. Även fotografen gör ett bra jobb och stabiliserar bilden hela tiden. Jag tycker att det händer saker ganska ofta i filmen, men som sagt händer det samma saker tillslut.

Jag har sett ett antal skräckfilmer bl.a Gothika, Saw, Exorcisten, The grudge, The Rin, Dead meat, men ingen jag riktigt förstått eller fastnat för. Just filmer inom genren skräck kan ibland vara väldigt svåra att förstå.

Filmen lyckas med att skrämma en på riktigt, man levde sig in i filmen.  Ändå är det ingen handling som man direkt bär med sig ut från biosalongen. Filmens budskap inriktar sig mest på hämnd, från Tinas fader (Jason) vill hämnas för att han blev fastkedjad på botten av Crystal Lake.

 Jag tycker inte om slutet på filmen, men slutet på filmen säger ju att det såklart blir en uppföljare...!

  
 


Webbdesign

Börjar bli liiiiite duktigare, på Webbdesign. Men det är forfarande väldigt krångel-kringel, fan :( Men men jag deppar inte ihop för det, jag får ju hjälp :). Och just nu av Sandra som sitter bredvid mej :))

Ungefär såhär suddigt var webbdesign för mej förut, nu är det kanske lite bättre ;)
Reportage, Snutar och sova själv.

Nu sitter jag här och har mediekunskap :) Ska skriva ett reportage men jag har ingen som helst aning om vad jag ska skriva :O Hmm, Ideerna är totalt slut och det levereras inga nya.

Jahopp, idag ska man till snuten då och efter det blir det Ikea och efter det ska vi hämta Kim ... och efter det, suck .. blir  det hemresa :) Kommer antagligen inte få träffa Rasse idag heller men jag har ju i alla fall Kim att sova bredvid!!

Hehe, förut hade jag inte så svårt att sova själv men nu när jag skaffat sällskap kan jag omöjligen sova själv... Igår natt gick jag upp från sängen för att jag inte kunde sova och... haha, ja, jag började städa :O haha. Så när mamma kom ner imorse och skulle väcka mej så fick hon se ett nystädat och fint rum!

- När städade du, inatt eller?
- Haha jaa, :))


Ensam i natt...

Nej nu ska jag ta och hoppa in i en dusch! Det ska bli skönt som fasik!  Bara det att jag ska sova ensam idag. Har inte sovit själv på aslänge känns det som. Ska se om jag hinner följa med Kim och trna imorgon. Fast snutförhret och utvecklingssamtalet tar vll hela dagen. Usch vad jobbigt och tåkigt finns ju så mycket annat man kan ägna sig åt på dagarna. Sen ska jag ju försöka sluta röka också men det kommer gå åt helvete imorgon.

Måste liksom ta en cigg när något jobbigt har hän
t, sån är jag, sån väll alla?


Polisförhör och utvecklingssamtal...

...På samma dag!! Kan det bli värre, nej fan det kan det inte! Jag hatar allt som har med myndigheter att göra!
Och jag vet precis hur allt kommer gå, jag har snattat och jag kommer bli åtalad för det och få behöva betala pengar!

Men den där jävla idioten till farsa som inte ens förtjnar det namnet, jaja han ska inte få något straff, nej nej! Idioten var på förhör och allt lades ner för det fanns ju inga bevis. Det fanns ju för i helvete bildbevis fån att jag blivit slagen. Polisen tog kort på mej dagen efter allting hänt.

Vittnen finns också, min syster har sett när han har slagitmig, min mamma har sett det, grannar har sett det. T.o.m läkaren sa att det var ett slag från en hand och inte som jag fått nr jag trillat som farsan påsått!
Jag vet att jag inte kommer palla det här imorgon, jag vet precis hur det kommer sluta! Jag kommer få damp och springa ut.
Jag har förstått att man behöver vara man och över 20 för att ågon ska tro på en. Det här är ju ren diskriminering!!


JÄVLA IDIOTISKA MYNDIGHETER!